Wie ik ben

Even voorstellen

Mijn naam is Marry Streutker en ik ben geboren in een klein dorpje in Drenthe. Na wat omzwervingen door Nederland ben ik weer teruggekeerd naar Drenthe. De rust en ruimte spreekt mij hier erg aan. Ik wandel graag met mijn hond door de prachtige natuur die Drenthe kent. Verder tennis is graag en ik doe vrijwilligerswerk.
Ook heb ik vijf jaar lang in de redactie gezeten van de Huang Ti, het verenigings/vakblad van de NVA.

Doordat mijn achtergrond verschillende invalshoeken kent, kan ik mijn cliënten aanreiken wat ze specifiek nodig hebben. Via deze weg wordt het zelfhelend vermogen aangesproken, waardoor ze weer een heel mens kunnen worden.

Achtergrond

In 1970 ben ik als leerling radiodiagnostisch laborante gaan werken op de röntgenafdeling van een ziekenhuis. Daarna ben ik nog werkzaam geweest in diverse ziekenhuizen als radiodiagnostisch laborant en docent/cursusleider van de in-service opleiding voor radiodiagnostiek. Tijdens deze dienstverbanden heb ik mijn diploma’s Kader en Docent Radiodiagnostiek behaald.

Na 15 jaar in diverse ziekenhuizen werkzaam te zijn geweest, ben ik gaan werken bij Philips Medical Systems. Voor de functies die ik daar heb gehad heb ik veel gereisd en wereldwijd trainingen gegeven over onder meer Echografie, Mammografie en Computer Tomografie.

Na het dienstverband bij Philips ben ik nog vele jaren werkzaam geweest bij de Fontys Paramedische Hogeschool als docent MBRT (Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken) met name voor de Echografie.

Opleiding

Nadat ik zelf succesvol door een Acupuncturist was behandeld, was mijn nieuwsgierigheid voor de complementaire geneeskunde gewekt. In 1989 heb ik vervolgens, na een driejarige opleiding aan de EUTCM (European University of Traditional Chinese Medicine) te Antwerpen, het diploma voor Traditional Chinese Medicine behaald, waar Acupunctuur deel van uitmaakt.

Als aanvulling op deze studie heb ik in 1997 de opleiding Qi Gong gevolgd, een Chinese bewegingsleer die, onder meer door ademhaling- en ontspanningsoefeningen, een effectieve ondersteuning biedt voor Acupuntuur.

In 2002 heb ik de drieëneenhalf jaar durende opleiding Tekentherapie aan De Kolam in Zutphen succesvol afgerond.

Een aantal jaren later heb ik het diploma Coach Beeldend behaald. In deze opleiding leer je hoe je mensen die zijn vastgelopen door middel van Tekentaal kunt coachen, zodat ze na een relatief kort traject weer verder kunnen.

Eind april 2008 heb ik de laatste van de zeven modules voor Zhu’s Scalpacupuncture, ook wel neuro-acupuncture genoemd, afgerond.
Acupunctuur geeft altijd ruimte tot kennisuitbreiding, dus in de jaren hierna heb ik diverse cursussen gevolgd, waaronder: Ooracupunctuur, Dr. TAN balansmethode, de drie basismodules van Engaging Vitality en de vervolgmodule: Ba Mai and the fluid body.

De Oost-Aziatische Geneeswijze heeft een enorme schat aan behandelmethodieken; je bent nooit uitgeleerd!

De opleiding en inwijdingen voor Reiki Master is een traject dat een aantal jaren in beslag neemt. Na elke inwijding moet de aangereikte stof spiritueel eigen gemaakt worden voordat je verder kunt naar het volgende niveau. In 2009 ben ik ingewijd tot Reiki Master.

Praktijkruimte

praktijkruimte acupunctuur